Met het Nationale Fietsplan schaffen werknemers op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aan. De werknemer betaalt de fiets met brutoloonbestanddelen. Het fiscale voordeel kan daarom oplopen tot ruim 50%. Ook de fietsverzekering en de Nationale Fietsbon, te besteden aan accessoires en/of onderhoud, kunnen via het Nationale Fietsplan met fiscaal voordeel worden aangeschaft.
Het grootste voordeel is het belastingvoordeel. Daarnaast is fietsen naar het werk gezond en zorgt ervoor dat de '30 minuten bewegen'-norm per dag sneller wordt gehaald. Files zijn er niet en er is ook geen stress bij het parkeren. Fietsen naar het werk is daarbij natuurlijk ook goed voor het milieu.

Deelname
aan het Nationale Fietsplan is gratis. Uiteraard betaalt de deelnemer natuurlijk wel de kosten van de fiets terug via de verrekening met de werkgever. Ook voor werkgevers is deelname aan het Nationale Fietsplan gratis.
De enige voorwaarde is dat uw werkgever het Nationale Fietsplan aan haar werknemers aanbiedt.

Bij het Nationale Fietsplan geldt een volledige keuzevrijheid uit alle fietsen
.
Het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR)

Ook in 2019
kunt u – via het Nationale Fietsplan – een ‘fiets van de zaak’ blijven 'aanschaffen'. Maar hoe steekt dat precies in elkaar, met de verplicht werkkostenregeling (WKR) sinds 1 januari 2015?

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) in werking getreden. De werkgever mag – binnen de WKR – 1,2% van haar totale brutoloonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan haar werknemers. Daar valt de ‘fiets van de zaak’ ook nog steeds onder! Met de introductie van de WKR is een aantal belangrijke basisregels met betrekking tot secundaire arbeidsvoorwaarden gewijzigd:

  • Alle aparte regels voor het onbelast verstrekken en vergoeden vervallen. Het onbelast verstrekken en vergoeden van secundaire arbeidsvoorwaarden valt per 1 januari 2015 onder de WKR.
  • Het maximaal te verrekenen bedrag voor de elektrische fiets is verhoogd naar € 1.000,-. Afhankelijk van de hoogte van het WKR-budget stellen werkgevers zelf hun eigen spelregels op.
  • De kosten van de aanschaf van secundaire arbeidsvoorwaarden vallen binnen het WKR-budget (1.2% van de totale brutoloonsom).
  • De werkgever bepaalt het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden. Nieuw is dat de werkgever ook bepaalt welke bedragen daarvoor worden aangewend, wie hiervoor in aanmerking komt en hoe vaak de aanschaf gedaan mag worden. Uw werkgever mag de fiets dus fiscaal aantrekkelijk blijven aanbieden. Er zijn bijvoorbeeld werkgevers, waarbij het mogelijk is om ieder jaar een fiets met belastingvoordeel aan te schaffen!


Bespreek dus met uw werkgever de mogelijkheden en details, wij helpen u aansluitend of in samenwerking met u of uw werkgever graag verder met de aanschaf.

Deelnameformulier Nationale Fietsplan

Om u zoekwerk te besparen hebben wij een formulier opgesteld die u kunt gebruiken voor uw deelname aan het Nationale Fietsplan. Dit formulier kunt u onderstaand gratis en vrijblijvend aanvragen.